Old Toys
Anything here
Hmmmm.....
Tuesday, 9 April 2013
Assalamualaikum semua ? hmmm , kali ni ana nak cite sesuatu yg ana pendam seorang diri selama ini . Ana tak tahu nak lepaskan kat kat apa . Ana cakap kat sini ok ? boleh kan ?? hmmm . Thanks :) Ini berkenaan dengan kawan ana . Sekarang , dikira kan ana dah tak ada apa-apa pun dengan dia . Ia berpunca bulan lepas . hmmm , susah ana nak cite kan . Setiap kali pikir pasal ni , ana jadi stress + penat . Ana bukan nak kutuk ni atau memburukkan dia . Cuma ana nak tulis sebagai nak lepaskan tension ana . Ana ada hak sebagai manusia di bumi ini kan ? hmm . good :P . Orang nak cite sedih , ana ketawa pulak . ahaaa .. ni yang nak nangis ni -.- Ia bermula masa datang . Ana , ainin n fathiah dah siap bersedia tunggu dia datang sebelum nak pegi sekolah . Tapi , dia tak muncul-muncul . Ainin cakap gerak kol 7 . Memang tak ana nak gerak time mcm tu . So , ana kata dengan ainin "kita gerak jela , dia mybe naik motor kot" . something like that laa . Sesudah sampai sekolah , ana duduk . Time ni , temper ana akan okey sikit . Dia datang , tanya itu ini . Ana diam kan je pasal pagi tadi tu . Esoknnya pulak , hujan lebat . Ana dah keliru nak naik apa . Ainin x dtg . Fathiah ? last , dia call ana . Dia cakap nak gerak sekali . Disebabkan rumah ana agak jauh dengan rumah ainin , ana gerak awal . Kebetulan time tu hujan gerimis je . selamat la ana . Tunggu punya tunggu , ana dah cuak . tak de siapa datang. Last , fathiah datang . Time tu dah pukul 6.55am . Ana malas nak tunggu dia , so kitaorang gerak jela . Mcm biasa , sampai sekolah , ana duduk la . ana tengah tahan malu sebab baju agak basah then kasut sebelah kotor. Time tu temper ana naik gile . Ana diam la seribu bahasa . Yang dia tu boleh gelak-gelak dengan kawan dia . makin bengang la ana . Kalau korang ? marah kan ? . time tu cikgu suruh pergi bilik multipedia . Ana dok sesorang kat belakang . Malas nak layan . Kang, tak pasal-pasal dia kena pelampang free kalau dok sebelah ana . Keluar je dari bilik tu , fathiah cakap yg dia tu cakap ana sentap denga dia . EH? SORRY SIKIT EH . TAK DE MASA AKU NAK SENTAP DENGAN KAU! ana cuma harapkan dia mintak maaf je , bukan susah pun . tak dengan ana , dengan fathiah pun ok . ni tak , dah salah , nak marah ana balik . memang tak ahh . Ana ni pantang orang cari gaduh sikit . pergaduhan itu berlarutan sehingga sekarang . Ana dah cakap mahupun tweet yang ana dah stop kutuk dia . tapi , dia ? kenapa tak habis-habis lagi ? ... ana ada maruah tau tak ! kalau setakat kutuk sikit tak pe la , ni tak .. melibihi had . ana dah penat dah marah dia . dia tu bukan jenis suka dengar kata orang . nak mintak maaf pun susah . hmmm , susah kan ada kawan mcm tu ?masalah nya berpunca daripada tu semua , tapi sekarang dah tukar topik . Dia kutuk ana dari segi lain pulak. apa cer ni kawan ? ana dah cuba maaf kan perbuatab dia , tapi dia kata taknak maaf kan ana . k takpe la . ana tak paksa . Mcm ana cakap semua org ada hak sebagai manusia di bumi ini . Lastly , ana harap perkara berakhir dengan aman . Amin , korang pun amin kan sekali tau :') . Nasihat terakhir dari ana , ana harap korang dapat pilih kawan yg betul-betul sesuai dengan korang . Jangan sampai salah pilih kawan , korang yg naya . haha . k tangan dah penat . Assalamualaikum :)

←newer post
older post→